Loading...

Jak vybrat správné židle na zahradu, do obýváku nebo do pracovny?

11.01.2023 23:32

Zahradní židle

Zahradní židle jsou skvělé k tomu, abyste si mohli užívat pohled na zahradu, stejně jako k tomu, abyste si mohli užívat pohodlí a pozici na čerstvém vzduchu. Existuje několik typů zahradních židlí, včetně rozkládacích židlí, slunečníků, křesel, křesel klecí a mixérů. Některé typy židlí jsou navrženy tak, aby vyhovovaly jak venkovním, tak interiérovým prostorům, a nabízejí směs plastu a kovu. Ať už se váš zahradní styl či preference zahrnuje jakýkoliv design, existuje židle, která vám vyhovuje.

Kancelářské židle

Kancelářské židle jsou důležité pro pohodlí a správnou výšku, aby byli pracovníci během dne produktivnější. Existuje mnoho různých typů kancelářských židlí, které mohou uspokojit potřeby jednotlivců nebo víceprácek.

  • Ergonomické židle - Tento typ kancelářské židle se často používá v kancelářích a studovnách. Je navržen tak, aby poskytoval podporu páteři a podporu sedacího svalstva. Je vybavený odpružením tlumením, které pomáhá minimalizovat únavu a bolest zad.
  • Draftingové židle - Draftingové židle jsou vyšší a mohou poskytovat vyšší výhled do místnosti. Stejně jako ergonomické židle poskytují podpůrný design a jsou vybaveny kolečky nebo podnožkou pro snadné přesouvání.
  • Komfortní židle - Komfortní židle jsou určeny k relaxaci a odpočinku ve vaší kanceláři. Tyto židle jsou vyrobeny ze měkkého materiálu pro pohodlí, a jsou často doplněny o cívky, aby se na nich mohli pracovníci dobře uvolnit.
  • Akční židle - Akční židle jsou navrženy jako multifunkční pracovní místo. Tyto židle mají rotační mechanismy a jsou vybaveny plně nastavitelnou výškou. Také mají odnímatelný hlavní podpěru, která podporuje správné držení těla při sezení.

Křesla a taburety

Křesla do obýváku jsou určeny k pohodlnému posezení a relaxaci. Existuje několik typů křesel, jako jsou například křesla se zapuštěnými nohami, křesla s vysokým opěradlem, křesla se synchronizovaným sezením, skládací křesla, křesla s plnou rohovou částí, křesla s konferenčním sedadlem, křesla s kovovou rámovou konstrukcí nebo moderátorská židle.
Taburety na sezení jsou podobné křeslům, ale jsou méně komfortní. Jsou vybaveny krátkými nohami a mají velký sedací vak nebo polštář. Mohou se používat k sadě na polštářový nábytek. Taburety jsou lehčí a menší než křesla, a proto jsou často vyhledávanou volbou pro malé prostory nebo pro příležitostné posezení.

Dětské židle

Dětské židle by měly poskytovat bezpečnou oporu a pohodlí - záda by měla být částečně opřená, aby podporovala správnou držení těla.
• Mělo by se usazovací rozměr, nebo nastavitelnou výšku, aby se dalo přizpůsobit výšce dítěte.
• Židle musí mít stabilní základní konstrukce s pevnými nohami a kolečky, aby se dalo bezpečně pohybovat mezi stolem a dalšími místnostmi.
• Židle musí mít nastavitelné látkové sedlo nebo opěrák pro příjemnější sezení.
• Některé modely mají integrovaný skladovací prostor, který může ukládat hračky nebo další předměty.